Reţetă de zarzavat pentru ciorbă. Pregăteşte-te de iarnă!

INGREDIENTE5 kg rosii prunisoare
1 kg ardei gras
1 kg morcov
1/2 kg pastarnac
1/2 kg radacina patrunjel
2 teline (una din ele cu frunze)
MOD DE PREPARARE:1. Curata radacinoasele, ardeii si telina, spala-le si da-le prin masina de tocat, omitand frunzele de telina.2. Decojeste rosiile si da-le prin masina de tocat sau taie-le cubulete (daca timpul iti permite si ai rabdare).3. Amesteca bine toate ingredientele si da-le la foc mic, potrivind de sare.4. Cand zarzavatul pentru ciorba scade suficient (devine o pasta groasa similara cu pasta de tomate), da-l de pe foc si adauga frunzele de telina tocate marunt.5. Pune zarzavatul in borcane curate de 800 de grame, lasand loc 3-4 cm pana la buza borcanului.6. Pune-le la sterilizat intr-o cratita cu apa (pana la nivelul umpluturii din borcan) si lasa-le sa fiarba pentru o ora.7. Zarzavatul de ciorba pentru iarna se poate da si la cuptor, insa exista posibilitatea de a-si schimba putin gustul.8. Lasa borcanele sa se raceasca complet in apa in care au fiert, apoi sterge-le si depoziteaza-le in camara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *