10 lucruri pe care nu le știi despre greutatea ta

10 lucruri pe care nu le știi despre greutatea ta

Un pic de creștere în greutate nu este șocant la această dată a anului. Indulgențele de Crăciun și de Anul Nou își iau amprenta, dar de obicei ne putem relaxa la greutatea obișnuită fără prea multă muncă. Dar, dacă găsiți că scări refuză să vă sfătuiți pe termen lung, ați putea face unele greșeli cruciale. Gestionarea greutății dvs. nu este vorba despre timpul petrecut în timpul sălii de gimnastică, cea mai recentă dietă sau numărarea fiecărei calorii. Expertul în obezitate Dr. Sally Norton sugerează modalități mai bune de a rămâne în formă sănătoasă:

1 Dieta de crash nu merită
Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate al SUA demonstrează acest lucru. A examinat concurenții de la emisiunea TV The Biggest Loser șase ani după ce și-au pierdut greutatea. Nu numai că doar unul dintre ei a păstrat kilogramele, dar, mai îngrijorător, pierderea bruscă a greutății le-a afectat permanent metabolismul. Deci, dacă doriți să scăpați în greutate, faceți-o încet.

2 Un antrenament în afara este cel mai bun
Ar putea fi răcoroasă chiar acum, dar asta e tot. Exercitiul efectuat in conditii reci creste conversia celulelor normale, albe, grase, intr-un tip numit grasime maro, care arde mai degraba decat stoca energie. Acum este suspectat că această grăsime brună este esențială atunci când vine vorba de menținerea unei greutăți sănătoase.

3 Numărați nutrienți, nu calorii
Când tot ce vă concentrați este cât de multe calorii conține un aliment, este foarte ușor să mâncați o dietă scăzută în grăsimi sănătoase, vitamine și minerale și, de fapt, să ajungeți ușor subnutriți. În schimb, înainte de a mânca, întrebați: “Va mânca această hrană sănătatea mea la fel de mult ca și greutatea mea?” Dacă răspunsul este “nu”, nu contează cât de multe – sau cât de puține – calorii conține, există o alegere mai bună fi făcut.

4 Somnul contează
Unul dintre studiile mele preferate a fost cercetătorii de la Universitatea Uppsala, Suedia. Un grup de oameni obosiți au fost trimiși la cumpărături și s-au întors cu cărucioare încărcate cu junk food. A arătat dacă sunteți epuizat, sunteți predispuși să alegeți alimente bogate în grăsimi și zahăr. Șapte până la nouă ore sunt cantitatea ideală de somn – atât mai puțin cât și mai mult sunt legate de creșterea în greutate.

5 Pierderea in greutate nu este scopul tau
Focalizarea exclusiv pe reducerea caloriilor sau exercitarea pentru a face scara merge în jos înseamnă că este ușor să renunțe dacă nu se schimbă rapid nimic. În schimb, alegeți obiective care să asigure pierderea în greutate în mod natural, cum ar fi consumul de alimente proaspete, sănătoase, limitarea alcoolului sau a gustărilor zaharoase sau pregătirea pentru un 5K.

6 Grasimile de hipiță contează
Mulți dintre noi știu acum că grăsimea din mijloc este mai periculoasă decât cea de pe șolduri și coapse. Dar, în timp ce grăsimile abdominale sunt cunoscute pentru a mări riscul de boli de inimă și de diabet, nu credeți că sunteți în afara cârligului dacă aveți doar o greutate suplimentară pe șolduri. Aceste kilograme exercită presiune asupra articulațiilor și cresc riscul numeroaselor cancere.

7 Nu există o dietă magică
Un studiu din New England Journal of Medicine a comparat rezultatele dietelor cu conținut scăzut de grăsimi, carbohidrați scăzut, bogate în grăsimi și bogate în proteine. Ei au descoperit că toți au ajutat oamenii să obțină aceeași pierdere în greutate de aproximativ 9lb în doi ani. Concluzia lor: ceea ce mananci nu conteaza, dieta care functioneaza cel mai bine este una la care stai.

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account