Supa care înlocuiește antibioticele

După perioada de post, trecerea la alimentația cu carne atrage anumite probleme mai ales la nivelul tranzitului intestinal. Imunitatea poate fi vulnerabilă în această perioadă, astfel că, în loc să iei antibiotice, poți încerca să beneficiezi de avantajele oferite de natură printre care se numără și usturoiul.

Un bun medicament antidepresiv

Consumul de usturoi este indicat mai ales dacă te confrunți cu prezența viermilor intestinali sau anumite afecțiuni printre care diabetul, depresia sau chiar și tifosul.

Îl găsești cu ușurință pe rafturile magazinelor atât sub formă crudă (cea mai sănătoasă de altfel), cât și sub formă uscată, praf sau granulat.

Atunci când îl alegi în stare crudă, este indicat ca după zdrobire să nu treacă mai mult de 5-10 minute până la consumare. În felul acesta te vei bucura de toate substanțele nutritive pe care le conține.

Află cum îți poți regenera ficatul cu ajutorul usturoiului AICI

Previne accidentele vasculare

Nu te mai gândi la mirosul său specific după ce l-ai consumat. Poți să scapi de acest miros foarte ușor mestecând câteva frunze proaspete de mentă sau de pătrunjel.

Printre substanțele benefice pe care acesta le conține usturoiul se regăsește alicina. Aceasta are capacitatea de a contribui la dilatarea vaselor sangvine, protejându-te în felul acesta de creșterea tensiunii arteriale și chiar de un posibil atac vascular cerebral.

Având o acțiune diuretică, usturoiul te va ajuta să scapi de problema retenției de apă.

În usturoiul verde se regăsește o cantitate semnificativă de fitohormoni care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Nu trebuie trecute cu vederea nici vitaminele conținute și anume A, B1, B2, C, cât și mineralele: iod, calciu, siliciu, potasiu.

Supa de usturoi are efecte antivirale și antibacteriene

Datorită tuturor substanțelor active și benefice conținute de usturoi, supa-cremă de usturoi este un adevărat elixir. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Washington, acțiunea sa este mult mai puternică decât cea a oricărui antibiotic, fiind un adjuvant în tratarea răcelii, a febrei sau a oricărei alte infecții.

În plus, antibioticele luate prea des sau fără recomandarea medicului vor face ca organismul tău să devină, cu timpul, imun la acțiunea lor, pe când usturoiul poate fi consumat fără niciun fel de problemă în ceea ce privește cantitatea.

Calitățile usturoiului antibacteriene și antivirale îl transformă într-un adevărat protector al sănătății tale.

Dacă te-ai înfruptat din toate bucatele tradiționale și vrei să-ți ajuți corpul să funcționeze corespunzător, optează pentru supa-cremă de usturoi. Efectele benefice nu vor întârzia să apară.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account