Smochinele ,motive să le incluzi mai des în dietă

Smochinele ,motive să le incluzi mai des în dietă

Sunt benefice inimii

Magneziul și potasiul pe care ți le procuri smochine sunt importante pentru menținerea sănătății inimii. Această combinație de minerale fluidizează sângele, menține tensiunea arterială în limite normale și-ți ajută corpul să asimileze corect calciul, fără ca acesta să se transforme în depuneri pe pereții vaselor de sânge.

Te protejează de bolile de oase

Mineralele pe care le conțin smochinele, cum sunt calciul, magneziul, îmbunătățesc densitatea osoasă și scad riscul de boli de oase ca osteoporoza. În plus, smochinele au și vitamina K, în prezența căruia calciul este absorbit și folosit de organism pentru susținerea sănătății oaselor.

Sunt o sursă bună de fier

Alături de magneziu, potasiu, calciu, smochinele îți acoperă o parte a aportului zilnic de fier. Dacă le incluzi în dietă nu vei avea teamă că riști să faci anemie. Smochinele conțin și fibre solubile esențiale pentru o digestie ușoară și pentru menținerea senzației de sațietate. Fibrelor solubile obținute din smochine sunt benefice și din alte puncte de vedere reduc glicemia și alungă simptomele sindromului de colon iritabil. Smochinele îți conferă și fibre insolubile cu rol în prevenirea constipației și a obezității.

 

Menține sănătatea ochilor

Dintre toate fructele uscate, smochinele conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți de tipul fenolilor care îți asigură o vedere bună. Din acest motiv, aceste fructe, incluse în dieta copiilor și a vârstnicilor mai ales, asigură sănătatea ochilor și previne pierderea vederii sau boli oculare ca degenerescența maculară.

 

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account