Pașii unei demachieri ca la carte

Dacă ești tentată să crezi că obiceiul de a demachia pielea se aplică doar în cazul în care folosești farduri sau fond de ten, află ca fața are nevoie de o curățare în profunzime în orice situație.

Praful și impuritățile de peste zi, dar și uleiurile naturale secretate în timpul nopții, încarcă porii și duc treptat la un aspect tern, de piele obosită, precum și la formarea ridurilor. O demachiere corectă se realizează astfel: 1. Demachiezi. 2.Aplici loțiunea tonică 3. Hidratezi.
Cum alegi produsele de curățare potrivite

În funcție de tipul de ten, alege demachiantul care ți se potrivește. O formulă prea blândă nu va curăța în profunzime un ten gras, în timp ce unele produse pot fi prea agresive pentru pielea sensibilă.

Servețelele demachiante

O soluție la îndemână atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție, servețelele demachiante nu sunt indicate zi de zi. Acestea curăță machiajul la suprafață, însă lasă porii încărcați, ducând în timp la apariția coșurilor și la un aspect lipsit de strălucire. Folosește-le doar în situații în care ești nevoită sa te demachiezi rapid.

Pont

Demachierea tenului se realizează întotdeauna în sens ascendent.
Apa micelară

Destul de populară în ultimul timp, apa micelară este alcătuită din molecule care atrag impuritățile și sebumul și le rețin, oferind o curățare delicată. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru pielea sensibilă. Nu toate apele micelare au însă aceeași formulă, așa că e posibil ca un anumit produs să ți se potrivească mai bine sau nu. Citește cu atenție specificațiile de pe ambalaj, în funcție de nevoile tenului tău.

Gelurile de curățare

Sunt cele mai potrivite pentru curățarea în profunzime a pielii, însă pot fi destul de dure pentru tenul sensibil sau uscat. Sunt mai indicate pielii mixte sau grase, însă există și formule delicate. Asigură-te că hidratezi bine fața după ce folosești un astfel de produs.

Laptele demachiant

Textura lor este puțin mai lichidă decât cea a unei creme obișnuite, fiind potrivite tenurilor uscate sau normale. Îndepărtează bine impuritățile, însă nu și machiajul rezistent la apă sau foarte pigmentat.

Uleiurile

Potrivite tuturor tipurilor de ten, uleiurile demachiante curăță machiajul și impuritățile fără să afecteze bariera naturală a pielii. Pot fi folosite și de persoanele cu acnee sau ten mixt și gras, însă trebuie îndepărtate în totalitate după demachiere cu apă călduță, pentru a evita încărcarea porilor.

Ce rol are loțiunea tonică

Vine în completarea acțiunii demachiantului, eliminând și ultimele urme de machiaj. Pentru tenurile grase, uneori laptele demachiant sau gelul de curățare pot lăsa o peliculă fină la suprafața pielii. Loțiunea tonică reîmprospătează pielea, fiind necesară în special tenului gras, deoarece reduce și închide porii dilatați, tenului încărcat, dar și atunci când folosești multe produse de machiaj. Evită însă zona ochilor, unde pielea este mai subțire, pentru a nu o usca în exces.
Cât de des e bine să exfolizezi tenul

Exfolierea îndepărtează celulele moarte și primul strat superficial de epidermă, fiind esențială pentru ca pielea să fie curată și să poată primi substanțele hrănitoare din cremele hidratante. Dacă ai tenul gras, este recomandat să efectuezi o exfoliere blândă de 2 ori pe săptămână, în timp ce tenului uscat îi este suficientă procedura o singură dată. Aplică exfoliantul cu mișcări blânde, masând ușor pielea, lasă-l să acționeze 1 minut, apoi clătește cu apă călduță.

Pașii corecți ai demachierii

Se începe cu demachierea ochilor și a buzelor, urmată de restul feței. Există și produse special destinate strict acestor zone, cu o formulă mai blândă sau care îndepărtează cu ușurință machiajul rezistent la apă

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account