Ora perfectă pentru a face sport

Deși se spune că nu contează ce fel de sport practici, important fiind să faci mișcare, trebuie menționat că este importantă și ora la care alegi să faci mișcare. Cea mai bună perioadă este dimineața, datorită faptului că imediat după ce ai făcut sport, te vei bucura de mai multă energie. De ce să nu beneficiezi de această doză pe tot parcursul zilei?

Sportul contribuie la mărirea fluxului de oxigen către creier, de aceea vei avea o memorie mai bună și o capacitate de concentrare mai mare.

Pune alarma să sune mai devreme

Starea de bine pe care ți-o dă mișcarea nu este singurul avantaj, ci și disciplina. O persoană care face sport în mod frecvent va fi mult mai disciplinată și ordonată cu toate treburile pe care le are de făcut.

Vei observa cum deodată vei avea timp să le faci pe toate, chiar dacă pentru a face sport dimineața la prima oră trebuie să te trezești mai devreme.

Îmbunătățește calitatea somnului

Sportul influențează în mod pozitiv calitatea vieții tale inclusiv calitatea somnului. Nu te mai gândi seara că trebuie să te trezești devreme pentru a face sport și nu transforma un obicei sănătos într-o corvoadă.

În schimb, mergi la somn la o oră rezonabilă și gândește-te că sportul este binevenit pentru sănătatea ta.

Reține!

Nu poți să opții rezultate bune dacă faci sport și nu te alimentezi corect și sari peste orele de odihnă.

Extraponturi

Nu te antrena niciodată pe stomacul gol! Îți vei forța astfel organismul să intre într-o stare de șoc, deoarece primul lucru la care trebuie să apelezi dimineața este o baie și un mic dejun sănătos.

Optează pentru o gustare săracă în calorii! Poți să mănânci un măr, o banană sau un iaurt, iar la 30 de minute distanță poți să te apuci să faci mișcare.

Exercițiile făcute dimineața te vor ajuta să beneficiezi de endorfine pe tot parcursul zilei. Vei avea mai multă încredere în tine și te vei descurca de minune la școală sau la serviciu, deoarece creierul tău va funcționa mai bine.

Bucură-te de sănătate!

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account