Din ce cauză apar coșurile pe scalp

Una dintre cele mai neplăcute probleme cu care te poți confrunta o reprezintă apariția coșurilor.

Acestea au multiple cauze favorizante afectând diverse zone ale corpului simultan sau doar local. Când vine vorba despre pielea scalpului, este cunoscut faptul că aici sensibilitatea are un prag crescut, iar coșurile care apar în această zonă pot fi adesea mult mai dureroase.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să le rupi sau să nu le îngrijești corespunzător. Netratată la timp, această afecțiune poate favoriza calviția sau apariția cicatricilor în zonele afectate.

Excesul de sebum blochează porii

Pielea are pe suprafața ei pori cu ajutorul cărora respiră, iar secreția de sebum de cele mai multe ori blochează porii și favorizează apariția acneei.

La nivelul scalpului se găsesc bacterii, celule moarte și sebum, iar factorii cauzatori pot fi multipli, de la tratamente medicamentoase până la dereglări hormonale.

Nici produsele pentru păr nu sunt de mare ajutor, mai ales dacă sunt folosite în exces. Și acestea pot contribui la apariția mătreței, a coșurilor sau a iritațiilor.

Află care sunt cele mai bune tratamente naturiste pe bază de aloe vera AICI

Alimentația și alergiile

Facem ce facem și tot la alimentație ajungem. Nu degeaba este vorba: „suntem ceea ce mâncăm”. Mâncarea procesată, stresul, poluarea la care ne expunem zi de zi, umiditatea, vremea schimbătoare, iritațiile prezente la nivelul scalpului – toate sunt cauze ale apariției acneei.

De la o simplă iritație la nivelul scapului se poate ajunge la o infecție de tipul acneei, iar tratamentul în sine și perioada de vindecare pot fi destul de lungi și costisitoare.

Cele mai frecvente simptome sunt senzația de usturime sau de mâncărime la nivelul scalpului, prezența inflamațiilor, greutățile întâmpinate la simpla pieptănare a părului sau chiar calviția, mai ales dacă este prezent un stafilococ.

Uleiul din arbore de ceai, remediu pentru problemele scalpului

Un antiseptic de excepție, eficient în tratarea problemelor scalpului, care dezinfectează porii, contribuie la uscarea rapidă a coșurilor formate și în același timp omoară bacteriile prezente.

Uleiul de arbore de ceai este foarte bun și pentru a reduce roșeața și mâncărimea din zonele afectate.
Amestecă 5 picături de ulei din arbore de ceai în 2-3 linguri de ulei de măsline sau de cocos și folosește această compoziție pentru a masa scalpul. Lasă 1-2 ore să acționeze, apoi clătește bine. Este necesar să repeți acest procedeu zilnic până la tratarea completă a problemei.

La fel de eficient este și turmenicul, consumat în mâncare sau adăugat în șampon. Poate preveni inclusiv formarea cicatricilor.

Oțetul de mere curăță foliculii

Antiseptic și antibacterian contribuie activ la menținerea unui scalp sănătos, restabilește echilibrul natural al pH-ului scalpului.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci oțet cu apă în cantități egale și să clătești părul după ce l-ai spălat. Lasă să acționeze 5-10 minute apoi clătește cu apă călduță.

Poți să apelezi la acest remediu de fiecare dată când te speli pe cap.

Poți apela și la gelul de aloe vera. La o jumătate de cană adaugă o altă jumătate de cană cu zeamă de la o lămâie și omogenizează. Aplică amestecul acesta pe părul umed și lasă-l să acționeze 30 de minute după care poți să clătești cu apă călduță din abundență.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account