De ce e indicat să mănânci un cățel de usturoi pe zi

De ce e indicat să mănânci un cățel de usturoi pe zi

Mai mult decât un condiment, usturoiul este un remediu natural pentru nenumărate afecțiuni datorită compoziției sale din care fac parte sulful și fitonutrienții. Este indicat să-l iei în stare crudă și mai rar adăugat în mâncăruri. Este de preferat să-l pui în diverse preparate spre finalul gătirii.

Își asigură o circulație sangvină mai bună

Bogat în vitamina B, usturoiul reduce nivelul de homocisteină, o substanță responsabilă de contractarea vaselor de sânge care duce la diverse probleme de sănătate precum îngroșarea sângelui, creșterea riscului de formare de cheaguri și de boli ale arterelor coronare. Dacă cănânci usturoi pe stomacul gol, previi aceste probleme.

În cardiopatia ischiemică se recomandă 2 căței de usturoi. La început iei câte o jumătate de cățel de usturoi, apoi unul întreg, până ajungi la 2.

O altă variantă este să amesteci 250 g de miere cu 250 g de usturoi, să le lași la macerat o săptămână și să iei din acest leac o lingură, cu o jumătate de oră înainte de masă, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 2 luni.

Acționează ca un antibiotic natural

Un cățel de usturoi pe zi îți susține sistemul imunitar, deoarece este un antibiotic natural. Este indicat și în infecții minore. Scurtează timpul de vindecare al rănilor superficiale și combate răcelile, gripele.

Este un excelent detoxifiant

Un alt efect al consumului zilnic de usturoi este acela că accelerează procesul natural de eliminare a toxinelor acumulate și a urmelor de medicamente. În plus, combate paraziții intestinali. Usturoiul îți aduce un plus de vitamine (C, A, complexul B) care stimulează ficatul. De asemenea, acționeză și ca un antiinflamator natural, ceea ce-l face un remediu potrivit dacă suferi de steatoză hepatică (ficat gras).

Pont

Te trezești dimineața cu cearcăne și cu un gust neplăcut? E posibil ca ficatul să nu funcționeze normal. Un cățel de usturoi te poate ajuta.

Combate anemia

Toți am avut cel puțin o dată în viață probleme cu aportul de fier. Pentru a nu ajunge la anemie, mănâncă un cățel de usturoi pe zi. Ajută la buna asimilare a tuturor substanțelor nutritive, inclusiv a fierului, datorită creșterii producției de acid gastric. În plus, îmbunătățește digestia.

Contraindicații

Înainte de consuma usturoi în cantitate mare, întreabă medicul în caz că:

– iei medicamente anticoagulante sau antiinflamatoare,

– urmează să fii supus unei intervenții chirurgicale,

– ai alergie la ceapă, praz, arpagic,

– suferi de gastrită, diabet, hipoglicemie, artrită (inflamații acute), boli tiroidiene, enterită, colită.

Atenție!

Nu mânca mai mult de 4 căței de usturoi cruzi pe zi!

 

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account