Cum se îngrijesc corect mâinile uscate

Nu doar temperatura scăzută de afară contribuie la aspectul deshidratat al pielii ci și aerul uscat de la birou și de acasă.

La acest factor se adaugă o hidratare necorespunzătoare care te vor face să te confrunți cu aspectul inestetic al mâinilor fine de altă dată. Se spune că vârsta este trădată de aspectul mâinilor, la nivelul lor fiind adesea cel mai vizibil trecerea timpului.

Poți să eviți cu brio aceste aspecte punând în practică câteva ritualuri simple, însă de mare efect.

Primul pas: exfolierea

Exfolierea este primul pas în îngrijirea corpului tău și nu trebuie trecută cu vederea. Deși în această perioadă nu este recomandat să apelezi la ea prea des, odată pe săptămână este necesară dacă vrei să eviți deshidratarea lor.

Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii, pregătindu-le pentru următorul pas și anume hidratarea.

Pentru a avea parte de o exfoliere corectă care să nu fie agresivă cu pielea ta, cel mai indicat ar fi să apelezi la gomaje naturiste făcute în casă din coajă de portocală la care să adaugi o fiolă de vitamina E, la zațul de cafea amestecat cu miere de albine și ulei de măsline sau argan până obții o pastă.

Pasul doi: hidratarea

Nu ar trebui să îți lipsească din geantă niciodată o cremă intens hidratantă de mâini. Nu te sfii să o aplici ori de câte ori te speli pe mâini sau te confrunți cu senzația de piele uscată la nivelul mâinilor.

Înainte de a ieși din casă asigură-te că ai aplicat o cremă potrivită tipului tău de ten, poți de asemenea să optezi pentru un produs cu acțiune anti-ageing, stimularea regenerării celulare sau doar intens hidratant.

Ritualul de îngrijire al pielii trebuie să fie asemănător spălatului pe dinți.

Află ce conțin cele mai bune măști pentru mâini AICI

Pasul trei: masca pentru mâini

Dacă la nivelul tenului poți să aplici o mască de 2 ori pe săptămână, la nivelul mâinilor o dată pe săptămână este mai mult decât suficient în această perioadă.

În cazul în care nu ai la îndemână o mască, apelează cu toată încrederea la uleiul de măsline. Un execelent hidratant, mai ales dacă îl aplici pe mâini imediat după ce ai parcurs primul pas, exfolierea.

Lasă-l să acționeze 10-15 minute, timp în care este indicat să ții mâinile în mânuși de bumbac pentru a intensifica procesul de hidratare.

Nici ceara de mâini nu este de evitat.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account