Ce se petrece în organism când renunți la lactate

Ce se petrece în organism când renunți la lactate

Când vine vorba despre alimente și mai ales despre lactate avea de a face cu două posibile probleme și anume intoleranța la lactoză și alergia la lapte.

În ceea ce privește intoleranța la lactoză aceasta este una dintre cele mai întâlnite forme de intoleranță alimentară ce presupune că organismul tău nu este capabil să digere zahărul din produsele lactate.

Acest lucru se petrece deoarece există o deficiență de lactază, și anume vorbim despre o enzimă din intestinul subțire și care are sarcina de a metaboliza lactoza.

O mare parte a copiilor cu intoleranță la lactoză nu produc cantitatea suficientă de lactoză.

Află ce presupune dieta cu lactate

Alergia la lapte versus intoleranța la lactoză

Deși aceste două afecțiuni au simptome similare, sunt totuși afecțiuni digestive foarte diferite, mai ales că intoleranța la lactoză nu este tocmai o boală grea, ea făcându-și simțită prezența din cauza disconfortului creat după ingerarea lactatelor.
Numărul persoanelor care nu pot digera produsele lactate este foarte mare, motiv pentru care medicii susțin că dietele disociate ar trebui gândite mult mai intens deoarece tocmai această intoleranță face diferența dintre o alimentație corectă și una nesănătoasă.

Mai puține substanțe nutritive

Lactatele vin cu un aport benefic mai ales de vitamina D3, proteine și bineînțeles calciu. În felul acesta lactatele joacă un rol împortant în menținerea sistemului muscular sănătos.

Chiar dacă doza de calciu din lactate o poți obține din alte produse cum ar fi verdețurile sau peștele gras, cantitatea de proteine și de vitamina D3 trebuie suplinite.

Celelalte tipuri de lapte, cele mai cunoscute fiind cel de migdale sau soia, deși conțin vitamina D3, nu au proteine deci ai nevoie de uh aport suplimentar de produse, cum ar fi ouă, pește.

În prima fază când vei renunța la consumul de lactate, vei observa cum surplusul de kilograme se va diminua, însă atenție că nu lipsa lactatelor favorizează acest proces, ci timpul de digerare a alimentelor consumate.

Iaurturile mai ales conțin probiotice, acestea fiind esențial florei intestinale și nu numai.

Nu te priva de nici o categorie de produse, alege să te hrănești cumpătat și echilibrat astfel încât să te bucuri de sănătate.

 

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account