Care sunt cauzele subțierii firelor de păr

Care sunt cauzele subțierii firelor de păr

Dezechilibrele hormonale
Subțierea firelor de păr ivită brusc este unul dintre simptomele anemiei, dar și a unui dezechilibru hormonal tipic perioadei de sarcină sau a unei tulburări tiroidiene.

Dacă este vorba despre aceasta din urmă, este posibil să observi și o scădere a energiei, o schimbare a greutății corporale, uscarea pielii, palpitații. Fluctuațiile hormonale provoacă adesea acnee, dereglări ale ciclului menstrual.
Greșeli de îngrijire a părului
Îți decolorezi părul adesea? Folosești zilnic placa sau foehnul pentru întinderea sau ondularea părului? S-ar putea să fie prea mult pentru podoaba ta capilară, iar firele de păr se subțiază. Și prinderea părului în coadă sau coc, strâns foarte mult, ore în șir, poate pune o tensiune prea mare asupra firelor de păr care pot începe să se rupă.

În privința părului, cu cât faci mai puțin cu atât este mai bine pentru acesta. Alege o vopsea de păr apropiată ca nuanță de culoarea părului tău natural, apoi folosește un șampon potrivit pentru păr vopsit. Evită să-l ții prins mereu.

O traumă emoțională
O intervenție chirurgicală sau un accident te pot marca și stresa foarte mult. Este posibil ca pe o perioadă de 6 luni de la eveniment să te confrunți nu doar cu subțierea firelor de păr, ci și cu problema căderii părului.

Îngrijește-te și consultă un psihoterapeut sau ia suplimente cu vitamina B, mănâncă mai multe alimente cu proteine, dar și cereale, verdețuri.

 

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account