5 motive pentru care unghiile devin fragile

5 motive pentru care unghiile devin fragile

Pentru a-ți menține sănătatea unghiilor ai la dispoziție o serie de tratamente și produse care le întăresc și previn ruperea lor. Nu ai nevoie neapărat de acestea dacă scapi de obiceiurile care le afectează.

Modul nepotrivit de a îndepărta oja

Lacul de unghii îți schimbă mult aspectul mâinilor, dar imediat ce sare puțin sau culoarea se estompează, trebuie să o îndepărtezi. Unora li se pare mai ușor să curețe unghiile de ojă în loc să le șteargă cu o soluție specială. Procedura distruge stratul de la suprafața unghiei care protejează structura interioară a acesteia.

Rareori îți hidratezi unghiile

Nu doar pielea are nevoie de hidratare, ci și unghiile. Dacă și-au pierdut luciul natural înseamnă că au nevoie de mai multă grijă. Aplică o loțiune hidratantă și bea mai multe lichide peste zi!

Nu folosești mănuși de protecție la curățenie

Sănătatea unghiilor se păstrează și prin purtarea unor mănuși când faci curățenie cu produse din comerț, ca înălbitori, detergenți. Acestea pot ataca structura unghiei, dar și cuticulele.

 

Recurgi adesea la unghiile cu gel

Unghiile cu gel au un efect negativ asupra structurii unghiilor naturale. Îți fac manichiura să arate extraordinar și rezistă mai mult timp, dar pe termen lung o mare parte din substanțe nutritive sunt îndepărtate de pe unghii odată cu cele cu gel. Aplică-le numai cu ajutorul unui specialist și alege produsele corecte pentru îndepărtarea lor fără a afecta unghiile proprii.

Îți vezi unghiile ca pe niște instrumente

Unghiile te ajută să faci unele lucruri mult mai ușor, dar tocmai aceasta le face să devină fragile. Îndepărtarea etichetelor,  deschierea unor recipiente le slăbește și te aduce în situația de a observa că se rup foarte ușor.

 

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account