Trucuri pentru curățenia de Crăciun cu metode naturale

Scoți petele de pe mobilă cu maioneză
Poate nu te-ai gândit că maioneza poate scoate petele de pe mobilă. Ingredientele maionezei, oțet, ulei și zeamă de lămâie, fac din ea o soluție bună pentru lustruirea mobilei. Ia un disc demachiant, aplică puțină maioneză și freacă urmele de pe mobilerul din lemn. Las-o să acționeze 5 minute, apoi şterge cu o cârpă umedă.
Prin același procedeu poți scoate fața unei măsuțe de cafea sau unei noptiere pe care au rămas urmele cănilor de ceai sau cafea.
Tot cu maioneză poți să cureți oglinzi, pahare și urmele lipicioase rămase de la etichete pe sticle sau pe alte recipiente. Cu o bucată de pânză îmbibată în maioneză reci porțiunile cleioase, apoi cureți de mai multe ori grăsimea, obținând la final suprafețe curate și netede.
Perdele mai curate cu bicarbonat
La spălarea perdelelor, folosește în ultima apă în care le clătești puțin bicarbonat de sodiu. În acest fel devin mai albe. Dacă vrei să rămână apretate, pune puțină sare de bucătărie înainte de a le stoarce și întinde.
„Șterge” zgârieturile de pe mobilă și parchet!
Poți da o nouă față mobilei cu zgârieturi sau crăpături fine. Las-o câteva zile acoperită cu un strat de maioneză. La final, nu mai trebuie decât să lustruiești cu o cârpă moale. Este un truc de reținut și pentru podelele din parchet din lemn.

Citește și: Remedii inedite cu bicarbonat de sodiu
Așa ai chiuvetele și podelele lună!

Presară în chiuvete puțin bicarbonat de sodiu și curăță bine cu un burete înmuiat în apă. Acoper-o cu hârtie de bucătărie îmbibată în oțet și lasă oțetul să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă amestecată cu detergent lichid de vase.
Pentru gresia și faianța din bucătărie folosește un amestec de apă și bicarbonat. E de ajuns un sfert de cană de bicarbonat la 3 litri de apă pentru a curăța eficient podeaua și suprafețele acoperite cu faianță, murdare de grăsime. Folosește un mop sau o cârpă, apoi clătește gresia cu apă rece.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account