Ponturi să nu iei în greutate de Sărbători

Mănâncă mai des și mai puțin

Eviţi astfel înfometarea şi îţi menţii arderile metabolice la un nivel corespunzător. Stabileşte un program regulat cu trei mese şi una-două gustări. Încearcă să alegi porţii potrivite cu nevoile tale, nu e nici o ruşine dacă mai laşi în farfurie.

Ocolește grăsimile rele

Evită prăjelile, consumă doar carne slabă, fii atent la tipul de brânzeturi consumate. Telemeaua are în jur de 20% grăsime, caşcavalul 30-35%, iar brânza de burduf 50%. Ele pot fi înlocuite cu brânză de vaci, caş sau urdă, care sunt slab calorice.

Mai puține surse de carbohidraţi

Dacă îi consumi în exces, ei vor fi transformaţi în lipide. Îi găseşti în cereale integrale, leguminoase, fructe dar şi în pâinea albă, cartofi şi foietaje. Alege să consumi fructe proaspete care au în plus fibre ce scad absorbţia glucidelor.

Înlocuiește băuturile carbogazoase cu apă

Bea apă sau ceaiuri medicinale, neîndulcite, în niciun caz nu-ţi potoli setea cu suc de fructe, lapte sau iaurt. Acestea sunt alimente cu un important conţinut caloric!

Știai că…

…alcoolul înseamnă 7 calorii pentru fiecare gram consumat şi este considerat factor de risc pentru apariţia obezităţii?

În timp ce mănânci, evită să privești la televizor

Mănâncă doar la masă, într-o atmosferă relaxată. Evită să faci altceva în acest timp, cum ar fi cititul, statul la calculator sau privitul la televizor.

Extrapont

Mănâncă mai puține dulciuri, deoarece acestea au grăsimi hidrogenate în cantitate mare.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account