Dieta care întârzie îmbătrânirea

Sănătatea ta are nevoie de vitamine, minerale, nutrimenți benefici care să îți furnizeze energia necesară pe tot parcursul zilei.

Dacă de exemplu ai ținut post în perioada asta, trecerea bruscă de la alimentația de post la toate bucatele tradiționale îți poate pune sănătatea în pericol. Iată cum să găsești echilibrul alimentar corect!

Renunță la prăjeli

Uită de prăjeli, folosește uleiul doar atunci când vrei să faci o salată și atunci optează pentru cel de măsline sau de argan.

Chiar dacă alimentele prăjite au un gust și o aromă inconfundabilă, sunt extrem de nesănătoase. Poți totuși să alegi să prepari alimentele la abur.

Cercetătorii de la German Institute of Human Nutrition, afirmă faptul că un consum constant de cartofi prăjiți, favorizează creștere în greutate.

Profită de tehnologia avansată care te ajută să gătești la abur sau cu ajutorul aerului cald și evită cu orice preț prăjeala. În felul acesta vei folosi uleiul doar pe post de condiment, vei consuma mai puține calorii și te vei bucura de sănătate timp îndelungat.

Află care este secretul lactatelor AICI

Mănâncă cel puțin un fruct sau o legumă pe zi

Nu degeaba se spune să un măr pe zi va ține doctorul la distanță. Ai nevoie de cât mai multe legume consumate în fiecare zi, și la fiecare masă măcar un fruct.

Astfel te vei distanța considerabil de posibilitatea apariției bolilor cardiovasculare.

Tocmai legumele și fructele sunt cele care te vor menține mereu tânăr și energic. Introdu în alimentația ta 6 porții de legume în fiecare zi și 2 de fructe. Observi că legumele trebuie să fie prioritare. Jumătate din farfuria de la prânz și de la cină ar trebui să fie alcătuită doar din legume.

Dacă te lupți cu surplusul de kilograme, adoptând această regulă vei observa cum silueta ta va căpăta un contur frumos.

Nu te înfometa

Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Asigură-te că ai mereu la îndemână o gustare sănătoasă, fie că este vorba despre un iaurt, un fruct, o legumă sau semințe.

Însă ai grijă să le consumi cu moderație, nu exagera cu nimic.

Lactatele te vor ajuta să previi înfundarea arterelor și surplusul de kilograme și îi vei oferi organismului o sursă bună de probiotice.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account