Cu aceste alimente combați oboseala!

Carne roșie
Cauza oboselii tale poate fi carența de minerale care duc la instalarea anemiei sau a altor afecțiuni. Paloarea, oboseala și unghiile casante sunt semne ale unui nivel scăzut de fier în corp. În acest caz, reține că va fi absorbit mai bine fierul din alimentele de origine animală, cum este carnea roșie, decât din cele vegetale: fasole verde, năut, mazăre. Citricele, bogate în vitamina C, ajută la o mai bună absorbție a fierului.
Pește gras
Ai grijă ca din meniul zilnic să nu-ți lipsească peștele sau un ou. Peștele gras îți asigură necesarul de magneziu, important pentru combatarea stresului și a oboselii. Magneziul este esențial în procesul de transformare în energie a substanțelor procurate din alimente. Alte surse de magneziu sunt nucile, fructele uscate, fructele de avocado, bananele, cerealele integrale, leguminoasele (linte, fasole boabe, năut).
Legume, garniturile perfecte
Ai grijă ca la prânz și la cină să nu-ți lipsească salatele sau garniturile de legume. Chiar și la gustări poți include legume, cum sunt morcovii proaspeți, gata feliați pentru a-i avea la îndemână și a-i consuma rapid. În plus, morcovii conțin betacaroten, substanță care stimulează sistemul de apărare al corpului. Adesea, imunitatea scăzută poate fi sursa oboselii cronice.
Fructe mâncate ca atare
Două sau chiar trei porții de fructe pe zi îți dau energie, mai ales dacă le consumi ca atare și nu sub formă de suc. Alege kiwi, mandarine, ananas, grepfrut. Îți vor aduce un plus de vitamina C și acid folic (vitamina B9), care susțin sistemul imunitar, atât de necesar când temperaturile scad dramatic.
Știai că…
… ceaiurile verde și negru, cafeaua, consumate în exces, te obosesc mai mult și nu te ajutp să în zilele solicitante?

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account