Ce trebuie să știe orice femeie despre consumul de cafea

Agravează sindromul premenstrual

Un studiu realizat de Universitatea din Oregon, SUA, arată că simptomele sindromului premenstrual au o intensitate mai mare la femeile care beau cafea în exces. Explicația constă în faptul că un plus de cafeină cauzează apariția anxietății, stresului, agravează sensibilitatea de la nivelul sânilor, crește iritabilitatea.

Crește intensitatea durerilor sânilor

Mai mult de jumătate din femei au modificări fibrochistice la nivelul sânilor. Pot fi normale, dar când sânii devin dureroși pot indica prezența unor chisturi care ar trebui monitorizate atent de un medic specialist. În perioada de dinaintea menstruației, durerile se pot accentua, iar cafeina nu face decât să înrăutățească situația.

Pont

Și ciocolata are efectul de a crește sensibilitatea și durerile sânilor în săptămâna care precede menstruația.

Influențează rezultatele mamografiei

Mai mult de 2 ceșcuțe de cafea pe zi conduc la creșterea sensibilității sânilor, ceea ce face o mamografie mai inconfortabilă. Cafeaua nu cauzează cancer mamar, dar, în exces, crește șansele unei mamografii eronate. Prin urmare, dacă ești programată la o astfel de examinare radiologică redu cantitatea de cafea sau renunță pentru o zi la această băutură.

Află cu ce poți înlocui cafeaua pentru a avea energie toată ziua AICI

Ce cantitatea de cafea e sigură

Potrivit Școlii Medicale de la Harvard, o cantitate cuprinsă între 200-300 mg de cafeină pe zi nu ar trebui să-ți provoace probleme de sănătate, dacă nu ai interdicție din partea unui medic. Această cantitate este echivalentă cu 2 cești de cafea. Reține că aceea făcută la filtru conține o cantitate mai mare de cafeină (175 mg la 200 ml).

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account