Ce poţi să mănânci dacă suferi de ulcer

Cauza ulcerelor digestive este deteriorarea mucoasei stomacale de cantități excesive de acid gastric, fiind perturbat echilibrul dintre sucurile acide digestive și învelișul stomacului.

Stresul, alimentația necorespunzătoare și fumatul sunt doar câteva dintre cauze ce duc la ulcerul digestiv.

De asemenea, ultimele cercetări arată că bacteria denumită Helicobacter pylori cauzează unele cazuri de ulcer. Aceste bacterii sunt foarte răspândite și sunt des întâlnite la pisici, care le pot transmite stăpânilor.

Mănâncă des și regulat

Evită mâncărurile picante, băuturile calde, alcoolul și țigara. Este important să mănânci des și regulat. Medicamentele antiacide ar putea ajuta dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână.

Plantele antibacteriene – stânjenelul, irisul sălbatic, trifoiul roșu și cimbrul, în capsule sau ceaiuri, pot combate cauza care se află în spatele acestei suferințe.

Nalba ameliorează simptomele

Ulmul, alga roșie, nalba mare sau crețușca sub formă de ceaiuri, extracte lichide sau tincturi ameliorează simptomele.

Amestecă două lingurițe de praf de ulm cu o ceașcă de lapte cald pentru a face un terci.

Totodată, poți face un decoct puternic de rădăcină de lemn dulce sau dizolvă în apă bețișoare de lemn dulce și ia două lingurițe sau adaugă la ceai.

Află AICI ce boli vindecă apele minerale!

Mănâncă suficiente cereale integrale, semințe de dovleac, brocoli, ardei grași, kiwi, caise și citrice pentru vitamina C și betacaroten. Pește gras pentru acizii grași Omega-3 care protejează întreaga mucoasă gastrică. Sunt indicate și orezul sălbatic și orezul brun.

Sucul de varză crudă și sucul de cartof crud sunt cunoscute pentru eficiența lor. Se beau zilnic un pahar mic înainte de fiecare masă, alterându-le.

Atenție!

Cheamă medicul dacă ai dureri în partea superioară a abdomenului și ai pierdut în greutate.Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account