Când devin ciupercile toxice?

O alegere sănătoasă mai ales dacă ești la dietă sau ții post, mai ales pentru că acestea au în proporție de 80% celulele aseamănătoare cu cele umane.

În plus au un aport vitaminic D, pe care îl putem sintetiza doar noi și animalele.

Fii atent dacă mergi să le procuri tu singur din pădure deoarece și în România există soiuri toxice, cel mai bine ar fi să le achiziționezi de la magazinele cu aviz de comercializare.

Ciupercile nu se smulg

Dacă le culegi tu asigură-te că ai un cuțit la îndemână, deoacere acestea trebuie recoltate prin tăiere nicidecum prin smulgere, în felul acesta ele vor ieși și la anul. Asigură-te că te-ai documentat bine înainte să mergi la cules de ciuperci, la noi în țară există un specimen otrăvitor cunoscut sub denumirea de amanita, chiar și 10 grame din această ciupercă este considerata ca fiind o doză letală.

Totuși există și un lucru bun și anume că sporii de la speciile toxice nu se încrucișează niciodată cu cei de la speciile comestibile, însă dacă le prepari împreună se vor contamina cu siguranță.

Astfel că este necesar să fii atent când le culegi, să le speli sub un jet puternic de apă și să le tamponezi ușor cu un șervet absorbant.

Află cât de sănătoase sunt ciupercile AICI

Nu le prepara termic prea mult

De preferat ar fi să le consumi preparate la grătar sau în salate.

Ca să verifici dacă sunt toxice sau nu, pune o lingură de argint în apa în care fierb, dacă aceasta nu se înegrește atunci ele sunt toxice.

În plus, atunci când le tai, cele comestibile își schimbă imediat culoarea, însă trebuie să ai grijă că și ciupercile comestibile, dacă sunt foarte bătrâne pot deveni toxice.

Nu folosi la gătit apa în care au fiert ciupercile.

Recipientul în care alegi să le gătești este foarte important, acest nu trebuie să aiba smalțul sărit pentru că vor intra în reacție cu fierul. Și ar fi indicat să le gătești într-o bază grasă nu în apă.

De asemenea evită să le consumi alături de alcool sau mai grav să le gătești alături de alte preparate în alcool, și în acest caz pot deveni toxice.

Și nu în ultimul rând, consumă-le proaspete, nu le lăsa mai mult de dou zile în frigider mai ales după ce le-ai gătit, deoarece bineînțeles devin toxice.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account