Știi cât de sănătoasă este ceapa?

Această legumă se bucură de veritabile proprietăți antiseptice și antibacteriene și asta datorită cantității de sulf regăsită în componența ei. În plus ajută organismul să scape de radicalii liberi, având o doză crescută de antioxidanți.
Dacă te confrunți cu probleme respiratorii atunci sucul de ceapă este foarte util, mai mult de atât substanțele pe care le conține sunt eficiente și împotriva diabetului ,colesterolului, arteritei și împotriva afecțiunilor cardiace.

Ceapa alungă starea de greață

Încă din cele mai vechi timpuri legumele și fructele au fost folosite pentru a hrăni organismul și ulterior pentru a trata o serie de afecțiuni.

Senzația de vomă este una dintre neplăcerile cu acre cel puțin o dată în viață te-ai confruntat.

Astfel că, data viitoare va fi bien să ai la îndemână o ceapă și vei scăpa de această neplăcere.

Cum te ajută ceapa să scapi de senzația de vomă? Foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să cureți două cepe și să le treci prin storcător. Apoi fă un ceai de mentă și după ce s-a răcit consumă 2 lingurițe de ceai de ceapă apoi după 2-3 minute consumă 2 guri de ceai de mentă și repetă procedura până când senzația a dispărut complet.

Dacă tusea nu îți mai dă pace, tot ceapa te poate ajuta și anume trebuie să cureți o ceapă de mărime medie, să o înjumătățești și să pui peste ea zahăr și să o lasi în jur de 20 de minute până când începe să își lase zeama.

Consumă apoi zeama respectivă și vei vedea cum tusea va dispărea ca prin minune. Este bine de precizat faptul că atunci când ești răcit și apelezi la tratamente naturiste este indicat să nu fumezi și să nu consumi alcool.

Află ce afecțiuni poți trata cu ceapa roșie AICI

Ceapa reduc febra

Dacă simți că aerul din casă este plin de microbi sau particule de praf, strănuți din ce în mai des, atunci taie o ceapă rondele și lasă-le prin cameră. Vei observa cum doar după câteva minute pe suprafața lor se va acumula toate impuritățile din aer.

În caz de febră, aplică felii de ceapă proaspăt tăiată pe tălpile unse în prealabil cu ulei de cocos și apoi fixează-le cu folie de aluminiu și ulterior cu ciorapi. Lasă-le așa peste noapte, și nu doar că vei scăpa de febră, dar vei reuși să elimini și o cantitate bună de toxine din organism.

Ceapa se bucură și de adevărate proprietăți antiseptice, astfel că, dacă aplici o felie de ceapă pe suprafața unei răni, acesta se va vindeca mult ami repede și va opri eventuala sângerare. O ceapă tăiată cubulețe și apoi pusă la fiert, va ameliora colicii copilului tău.
Știai că…

…dacă ștergi cu o felie de ceapă fierul de călcat vei preveni ruginirea lui?
…sucul de ceapă aplicat la rădăcinile părului stimulează creșterea acestuia?
…sucul de ceapă îndepărtează moliile?
…dacă pui niște ceapă roșie lângă un avocado acesta nu va oxida?

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account