Secretele longevității japoneze

Frumusețea asiaticelor până nu demult părea un mit, însă treptat a dezvăluit unul câte unul din secretele lor astfel încât să se poată bucura toată lumea de o viață sănătoasă într-un corp sănătos.

Primul aspect de care țin cont este acela că nu trebuie să te chinui cu reguli drastice și mai mult de atât, nu trebuie să trăim pentru a mânca. O greșeală pe care o mare majoritate a oamenilor o fac.

Starea de bine de care trebuie să te bucuri pe tot parcursul zilei este cea mai bună sursă de energie, astfel că o masă mult prea copioasă sau excesul de băuturi nu va face decât să îți consume din energia și starea ta bună de spirit.

Deci fără reguli, mai ales culinare și mai multă atenție îndreptată către nevoile organismului tău.

Ai grijă la greutatea corporală

Unul din cele mai sănătoase aspecte atunci când vine vorba de longevitate este controlul greutății corporale. Iar în meniul asiaticilor niciodată nu se sare peste micul dejun, cel mai adesea acesta fiind compus dintr-un pahar de lapte, un ceai, un suc de portocale la care adaugă o linguriță de ulei de măsline, acesta din urmă fiind ingredientul principal pentru menținerea arterelor în stare perfectă de funcționare.

Kilogramele în plus îți vor modifica din toate punctele de vedere stilul de viață deoarece anumite activități simple precum încheiatul la șireturi poate deveni o corvoadă iar activitatea cardiacă va fi vizibil afectată.

Niciodată nu fac rabat de la cele 3 mese principale a zilei, de fiecare dată împărțind mâncarea astfel încât a mânca devine o artă și nu un viciu.

Carnea slabă nu se regăsește decât de vreo două ori în dieta lor, pe parcursul unei săptămâni, în rest baza este formată din pește și orez.

Află ce trucuri de frumusețe există în lume AICI

Uită de durere prin mișcare

Atunci când faci orice formă de mișcare în corpul tău se eliberează o cantitate de hormoni care te ajută să te simți mult mai bine, să ai mai multă energie șă să te menții în formă.

Ai nevoie de o bună planificare a activităților tale astfel încât să ai o idee despre ce urmează să faci. Evită cât de mult poți statul pe scaun, acesta este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care noi oamenii le-am deprins.
Nu evita niciodată scările, ele contribuie într-un mod fundamental la menținerea sănătății articulare, dar și la buna funcționare a musculaturii. O musculatură lucrată întotdeauna va fi un plus la sănătatea ta.

Alege-ți un model în viață

De mici avem sentimentul de admirație mai ales pentru persoanele care fac ceva ce noi nu putem, ei bine, modele sunt bune și pentru a-ți prelungi existența.

Atunci când admiri pe cineva ai tendința de a fi pe zi ce trece tot mai bun, te vei perfecționa mai ușor, vei interacționa mai bine cu oamenii și vei face o serie de activități constructive pentru tine.

Uită de obsesia lucrurilor materiale și încearcă pe cât posibil să ai parte de cât mai multe împliniri sufletești.

Boala ține de acțiunile noastre

O afecțiune chiar dacă este resimțită de o arie mai mare de oameni va avea parte de același tratament. Corpul uman este un mecanism unic, iar atunci când gândirea ta nu este cea corectă, transmite diverse semnale în organism pentru a te face să reacționezi.

Un stil de viață sedentar, o alimentație bogată în grăsimi și prăjeli, nopțile pierdute, toate contribuie la instalarea diferitelor afecțiuni în organism.

Așadar, asiaticii nu fac rabat de la mișcare, meditație, masaj, relaxare, muncă și nu în ultimul rând de la hrana spirituală.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account