Pentru artere sănătoase mănâncă asta cât mai des!

Accidentul vascular cerebral de cele mai multe ori nu prezintă simptome, atacuri de cord și boli vasculare periferice. Însă din păcate bolile cardiace afecteaza tot mai mulți ani de la an la an, iar în SUA reprezintă una dintre principalele cauze de deces. Ateroscleroza poate afecta mai multe artere simultan, de cele mai multe ori neprovocând nici un fel de simptom.

Durerile de cap severe și repetate însoțite de probleme respiratorii sau legate de vorbire, pierderea echilibrului sau a coordonării mișcărilor sunt de cele mai multe ori simptome ale afectării arterelor carotide, afecțiune cunoscută și sub denumirea de boală arterială carotidă.

În timp ce durerile puternice resimțite la nivelul pieptului, senzația de strângere la nivelul maxilarului, a brațelor și chiar a spatelui anunță înfundarea arterelor coronare, aspect ce îngreunează aprovizionare cu sânge a inimii.

Una dintre principalele probleme ale bolilor renale cronice o reprezintă înfundarea arterelor renale, adesea caracterizându-se prin probleme de concentrare, umflarea extremităților, lipsa apetitului și oboseala accentuată.

Acumularea de placă arterială presupune îngustarea arterelor ce transportă sângele mai ales la nivelul membrelor. Boala arterială periferică poate fi semnalată în momentul în care ai de parcurs o distanță mare pe jos și apare durerea la nivelul extremităților.

Cauza înfundării arterelor

Procesul prin intermediul căruia circulația sangvină este obstrucționată prin îngustarea arterelor poartă dneumirea de ateroscleroză. În această situație pe pereții arterelor apar depunde de material gras sau de colesterol, iar aportul de sânge către toate țesuturile este cu mult îngreunat. În felul acesta apar probleme cardiovasculare ce în unele cazuri pot fi fatale.

Semințele de in deblochează arterele

Deoarece sunt extrem de bogate în fibre, semințele de in ajută pe lângă menținerea unui sistem digestiv corespunzător și la care ajută la deblocarea arterelor. Au un conținut ridicat de Omega-3 esențial pentru a ameliorara inflamația cât și pentru a trata hipertensiunea.
Lămâia este de asemenea un ajutor minunat pentru menținerea arterelor sănătoase, în special pentru aportul benefic de vitamina C care contribuie la menținerea elasticității vaselor sangvine. În același timp, consumul periodic de lămâie ajută și la reducerea inflamațiilor în organism cât și la prevenirea oxidării la nivel celular.

Află ce exerciții poți să faci la birou AICI

Susanul combate efectele aterosclerozei

Conform unui studiu ce a fst publicat în anul 2006 în Journal of Medicinal Food, acizii grași din aceste semințe ajută la prevenirea formării aterosclerozei, menținând în același timp și un nivel bun al colesterolului în organism.

Poți să le adaugi în iaurt sau în salate ori în smoothie-uri.

Pe de altă parte, un alt produs extrem de sănătos ce nu ar trebui să îți lipsească din alimentația ta este turmenicul. Acesta se bucură de adevărate proprietăți curative ce protejează întreg sistemul cardiovascular, prevenind cu desăvârșire apariția aterosclerozei.

Usturoiul previne apariția afecțiunilor cardiace

Unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care cu siguranță și tu îl ai acasă. Usturoiul este extrem de eficient mai ales că inhibă apariția afecțiunilor cardiace și menține tensiunea arterială în parametri normali.

De asemeena scorțișoara sau ghimbirul se află și ele pe lista alimentelor sănătoase ce îți mențin în stare corespunzătoare mai ales inima. Ghimbirul se bucură de proprietăți antiinflamatoare și antioxidante în timp ce scorțișoara acționează împotriva colesterolului rău.

Mișcarea, cea mai bună metodă de prevenție

Sportul menține sănătos creierul și sistemul cardiovascular. Activitatea fizică regulată te va scăpa de excesul ponderal, te va ajuta să-ți oxigenezi mai ușor și mai bine creierul și vei combate afecțiunile care pot afecta atât sistemul muscular, cât și cel osos.

Ai grijă de sănătatea ta, este cea mai mare avere. Alimentația și mișcarea sunt doi puncte forte ce te vor menține sănătos timp îndelungat.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account