Nucile reduc tensiunea arterială

Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.

De asemenea, mai conţin acizi graşi omega 3 şi omega 6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene.

Stimulează memoria

Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria. Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare.

Alungă stările depresive

Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Se spune că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă.

Combat cancerul

Potrivit studiilor, nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostată și de sâni. Grăsimile pe care le conțin sunt mult mai bune pentru organism, decât cele de origine animală.

Scad riscul apariției bolilor cardiovasculare

Nucile scad colesterolul rău din organism, reduc apariția cheagurilor de sânge și reglează tensiunea arterială. De asemenea, prin conținutul bogat de acizi grași Omega-3, ajută la reducerea considerabilă a apariției bolilor de inimă. Specialiștii spun că un sfert de cană conține 90% din doza zilnică recomandată de astfel de acizi.

Remediu împotriva insomniei

Lipsa de magneziu din organism conduce la producerea unei cantități mai mici de melatonina, ceea ce alungă somnul și te ține treaz. Nucile sunt o bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu 1-2 ore înainte de a te culca, poți dormi liniștit.

Află AICI cu ce poți înlocui carnea!

Știai că…
…nucile se numără printre alimentele cu cel mai bogat conținut de cupru și zinc ceea ce le fac benefice în tratarea unor afecțiuni cardiovasculare, a problemelor legate de creștere sau curele de întărire ale sistemului imunitar?

În unele cazuri însă, pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nucă de către organism. În această situație se recomandă combinarea acestui aliment cu unul ce conține vitamina C.Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account