Motivele care te împiedică să slăbești

Există anumite piedici ce stau adesea în cale progresului tău, astfel că oamenii de știință de la University of Washingtonau au examinat comportamentul unui grup de oameni aflați la dietă și au descoerit ce anume îi împiedică să obțină rezultatele dorite.

Nu este suficient doar să te abții de la anumite alimente, iar lipsa alimentației nu este deloc recomandată. Dacă ai declarat război surplusului de kilograme încearcă să ții cont de ponturile de mai jos:

Achiziționează-ți un pedometru nou

Ce metodă mai bună de a te motiva dacă nu observarea avansării tale în materie de mișcare. Pentru asta ai nevoie de un pedometru bun care să îți arate cât de activă a fost ziua ta.

Nu te da înapoi de la nici o formă de mișcare, chiar dacă mergi doar două stații de mașină pe jos, mișcarea nu poate să îți oferă decât beneficii extraordinare.

Odihna este vitală pentru orice scop ai avea în viață, nu sări peste orele de somn.

Află de ce ne îngrășăm în weekend AICI

Nu-ți stabili scopuri imposibile

Nu adopta soluții extreme de genul să slăbești foarte mult într-un timp scurt, această idee este una extrem de nesănătoasă, alege în schimb să faci mișcare regulat și să consumi doar alimente sănătoase.

Sherry Pagoto psiholog și profesor la University of Massachusetts Medical School recomandă să faci 100 de pași în prima zi în stil alert și apoi de la zi la zi să mărești numărul de pași.

Progresul nu va întârzia să apară, trebuie doar să fii determinat.

Fii consecvent

De cele mai multe ori când te apuci de o nouă dietă apare și obsesia de a obține rapid rezultate durabile, aceasta este cea mai mare greșeală, nu te abține de la nimic ce îți face plăcere, însă în schimb învață să ai măsură în toate.

Alege calitatea în locul cantității, și înțelege ideea că ai nevoie de un stil de viață sănătos și echilibrat, nu de restricții de moment.

Este normal să apară febra musculară

Ca să eviți anumite probleme printre care și durerea de la nivelul picioarele ne întoarcem la acțiunea de bază și anume alimentația. Alege produsele nutritive cu puține calorii, dar care în același timp îți furnizează și doza de energie necesară pentru tot parcursul zilei.
Nu te opri chiar dacă ai parte de febră musculară, nu trebuie să crești numărul de repetări dar nici să stai în pat.

Rezultatele obținute trebuie menținute

Dacă ai reușit să ajungi la rezultatul dorit, nu abandona tocmai acum lupta. Trebuie să menții ce ai obținut și să te bucuri de obiceiurile sănătoase în continuare.

Majoritatea oamenilor după ce au pierdut câteva kilograme bune revin la vechile obiceiuri fiind convinși că dacă au reușit o dată vor putea și a doua oară.

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli deoarece fluctuațiile de greutate nu sunt deloc prietenoase cu organismul tău.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account