Leguma perfectă pentru silueta ta

Dacă ești în căutarea unui echilibru alimentar, ar trebui să afli faptul că regăsești în cartofii dulci o sursă excelentă de carbohidrați, care îți va fi benefică mai ales pentru a regla nivelul de zahăr în sânge, prevenind totodată și rezistența organismului la insulină.

Sursă bună de fibre

Mult mai indicați decât orice alt soi de cartof, cei dulci sunt extrem de sănătoși în primul rând pentru sistemul digestiv, și asta datorită cantității mari de fibre de care dispun. Dacă alegi să îi consumi cu tot cu coajă, cartofii dulci combat simptomele constipației și te protejează de dezvoltarea anormală a celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului.

Consumul lor atenuează inclusiv crampele musculare și asta datorită concentrației de potasiu care ajută la refacerea musculaturii și la prevenirea afecțiunilor cardiace.

Potasiul este un element esențial pentru buna funcționare a organismului uman, ajutând la menținerea echilibrului electrolitic și echilibrul lichidelor în organism, astfel având grijă de tensiunea arterială.

Află cât de benefic este sucul de cartofi AICI

Îți acoperă necesarul de acid folic

Acidul folic este indicat mai ales în perioada de sarcină, acest element fiind indispensabil bunei dezvoltări a fătului în perioada intrauterină.

Poți alege să îi consumi sub diferite forme de la fiert până la copt. Dacă alegi să îi speli și să îi bagi la cuptor cu tot cu coajă pentru 30 de minute, te vei alege cu o cină extrem de delicioasă și sănătoasă.

Ulterior poți să îi combini cu brânză de vaci și mărar sau să îi consumi pur și simplu ca atare. Vitaminele și mineralele oferite organsmului tău de către cartofii dulci vor stimula imunitatea și te vor menține în formă.

Alungă stresul

În perioadele de stres maxim fie că este vorba de o perioadă dificilă la serviciu, fie că este vorba de perioada examenelor, organismul are tendința de a utiliza în perioadele agitate o cantitate mult mai mai mare de potasiu, iar consumul periodic de cartofi dulci îți va remineraliza organismul și astfel vei resimți mult mai puțin efectele stresului asupra organismului tău.

Tratament pentru piele

Mixul de nutrimenți pe care îl găsim în cartofii dulci și nivelul ridicat de betacaroten și vitamina A îi recomandă mai ales pentru a avea o piele tânără și frumoasă timp îndelungat.

Este cunoscut faptul că betacarotenul este printre altele aliatul pielii frumoase și că ajută la combaterea radicalilor liberi prevenind îmbătrânirea prematură.

Este important de precizat că nu trebuie combinați cu alimente greu de digerat dacă vrei ca beneficiile consumului lor să fie vizibil și pe cântar.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account