De ce este recomandat să-ți masezi tălpile seara?

Masajul este una dintre cele mai plăcute metode de relaxare care ajută întregul organism să funcționeze corespunzător.

Are capacitatea de a stimula metabolismul, de a crea o senzație de confort și de a te ajuta să dormi mult mai bine.

Somnul este vital pentru starea ta de sănătate, dacă la capitolul alimentație organismul rezistă mai multe zile fără hrană, când vine vorba de somn lucrurile se schimbă.

Stimulează circulația sangvină

Probabil ai observat că după o zi în care ai stat pe tocuri și nu numai, picioarele tale sunt mai inflamate și chiar dureroase. Ei bine, acestea sunt rezultatul unei circulații periferice deficitare și a unei poziții tensionate de care ai parte pe parcursul zilei.

Masajul te poate ajuta să îmbunătățești atât circulația sangvină cât și pe cea limfatică, declansând totodată și secreția transpirației. În felul acesta vei elimina mult mai rapid și ușor toxinele din organism.

Află care sunt exercițiile care îți îmbunătățesc viața sexuală AICI

Sporește calitatea somnului

La nivelul mâinilor cât și a tălpilor se regăsesc din punct de vedere reflexogen terminațiile nervoase ale organelor din corp, astfel că masându-le starea ta generală se va îmbunătăți considerabil, vei căpăta o bună dispoziție și te vei putea odihni mult mai bine.

Dacă ai parte de sindromul picioarelor neliniștite, masajul înainte de culcare te va ajuta enorm de mult.

De asemenea va menține funcționarea corectă a organelor și efectuat cu regularitate va trata o serie de afecțiuni.

În timpul sarcinii retenția de apă îți poate da bătăi de cap, te poți confrunta cu senzația de picioare umflat și dureroase, astfel că masajul va reduce semnificativ edemul și te vei simți mult mai bine.

Ține picioarele mai sus seara

După ce ai făcut baie și ai masat tălpile, ajută-te d eo pernă pentru a ține picioarele mai sus decât poziția corpului. Fie că alegi să le ții rezemate de perete fie că alegi varianta cu perna, în ambele situații vei contribui în mod activ la promovarea circulației sangvine și limfatice, iar dimineața vei avea senzația că ai pierdut câteva kilograme bune.

Vei observa cum în timp picioarele tale vor căpăta un aspect mult mai sănătos și mai ferm.

Folosește un ulei cu esență de lavandă sau rozmarin pentru a-ți încânta toate simțurile , și nu uita nici de aromoterapie.

Bucură-te în intimitatea casei tale de un adevărat moment de răsfăț și relaxare, menținându-ți sănătatea.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account