Cum și de ce să introduci cânepa în alimentație

Bogată în proteine, grăsimi sănătoase, cânepa este o sursă bună de zinc și de magneziu. Practic, o singură porție de cânepă îți oferă toți aminoacizii esențiali și acizii grași pentru a avea o viață sănătoasă, mai ales că întreg conținutul ei se digeră extrem de ușor. Poți să o găsești în magazine sub diferite forme de la semințe până la uleide cânepă.

Consum-o la micul dejun

Dacă obișnuiești să îți începi ziua cu celebrul bol de iaur la care adaugă fulgii de porumb sau cereale, poți adăuga acum și semințe de cânepă. La fel de sănătoase sunt și nucile, iar combinația de iaurt cu semințe de cânepă, nuci și cereale îți va furniza doza necesară de energie pentru a funcționa la capacitate maximă pe tot parcursul zilei.

Merg de minune cu piureul de fructe, încearcă și convinge-te.

Află cât de sănătos este uleiul de cânepă AICI

Rețeta ideală de salată

Gustul bun și sănătos este cel oferit de legume. Cu cât vei consuma mai multe legume zilnic cu atât mai energic și puternic te vei simți.

Alege să înlocuiești uleiul de la salată cu uleiul de cânepă. Poți să faci un mix din avocado, lămâie, 2-3 lingurițe de semințe de cânepă, o mână de frunze de varză, o linguriță de praf de spirulină și ai obținut prânzul sau cina ideală.
Fiind bogată în proteine, cânepa este potrivită să o adaugi și în smoothie-uri.

Pentru un smoothie delicios pune în blender 300 grame de apă, 3-4 frunze de ștevie, un baton de vanilie, 3 linguri de semințe de cânepă, 3 linguri de semințe de chia, 2 linguri de cacao, 3-4 frunze de mentă proaspătă, 1 avocado și bineînțeles nu uita de semințele de in, o linguriță. Mixează-le bine și apoi poți să le consumi.

Laptele de cânepă, plin de vitamine

O alternativă extrem de sănătoasă pentru organismul tău, care nu conține lactoză, deci dacă ai intoleranță la această substanță poți să consumi fără nici un fel de probleme laptele de cânepă.

Îl poți găsi cu ușurință în magazinele naturiste, sau poți să îl prepari chiar tu la tine acasă. Pentru prpararea lui ai nevoie de 100 de grame de semințe de cânepă și două cești de apă plată,amestecă-le pentru 3 minute în blender și la final strecoară produsul obținut .

Pentru un gust excelent lasă pentru 2-3 ore laptele de cânepă la frigider după care îl poți consuma la micul dejun sau la prepararea oricărui alt preparat preferat.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account