Cum să îți îngrijești corect mâinile iarna

Orice fluctuație a temperaturii exterioare, cât și aerul închis din casă sau din birou, pot să contribuie la uscarea pielii mai ales din zona extremităților. Motiv pentru care acum mai mult ca niciodată hidratarea joacă un rol important.

Pielea este cel mai mare organ a organismului uman, și trebuie îngrijit chiar dacă aparent nu ar avea nevoie.

Nu este suficient să aplici o cremă hidratantă ori de câte ori mergi la toaletă.

Exfolierea se face pe tot corpul

O dată pe săptămână rezervă-ți timp pentru a face o exfoliere totală, mai ales asupra mâinilor. Acum când vremea este tot mai capricioasă este indicat să nu exagerezi cu acest tratament. O singură dată pe săptămâna va fi mai mult decât suficient pentru a exfolia pielea și a o ajuta să elimine pielea moartă.

Optează pentru un scrub care să nu fie extrem de agresiv cu pielea ta. Cel mai recomandat fiind zațul de la o cafea amestecat cu o lingură de miere de albine și o lingură de ulei de argan sau cocos.

De asemena poți opta pentru a-ți exfolia pielea cu un amestec din mălai și ulei de măsline, argan, cocos.

Hidratare intensă

Nu uita să îți pui la îndemână o cemă intens hidratantă la care să apelezi ori de câte ori ai nevoie. În special de fiecare dată după ce te speli pe mâini. Pentru un efect și mai wow alege o cremă cu acțiune anti-îmbătrânire prematura, regenerare celulară.
De fiecare dată când apelezi la procesul de exfoliere încearcă să aplici și o amscă nutritivă. În cazul în care nu ai la îndemână, poți să optezi chiar pentru a-ți masa mâinile cu ulei de măsline.

Nu folosi produse de curățare dacă simți că după prima folosire îți usucă mâinile.

Acest ulei este un excelent hidratant, iar dacă după masarea mâinior alegi să le înfășori în mănuși speciale de bumbac, vei obține un efect și mai intens de hidratare.

Măștile nu sunt doar pentru față, poți să le aplici pe orice zonă a corpului.

Protejează-te de frig

Încearcă pe cât posibil să eviți să stai cu mâinile timp îndelungat în frig. Poți să opetzi pentru o pereche de mănuși (încearcă totuși să fie un material calitativ) sau să le ferești pe cât posibil de frig direct ploaie sau ninsoare.

Nu uita să te ocupi și de cuticule. Și ele au nevoie de hidratare, mai ales acum în sezonul rece.

Nu uita să te hidartezi corespunzător, să mănânci cât mai multe legume, fructe și să te odihnești corespunzător. Organismul are acum mai mult decât în orice anotimp nevoie de odihnă pentru a se reface.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account