Când este obligatoriu să bei apă?

Fără doar și poate apa este un lichid prețios, deși tratat cu banalitate de majoritatea dintre noi, este totuși un element indispensabil vieții.

Însă de ce se recomandă oare acel consum de 2 litri de lichide pe zi? Pentru că pe parcursul zilei este necesar să te hidratezi periodic și constant astfel încât organismul să fie bine hidratat.

Atunci când ești la sală, când ești la muncă, când mergi pe stradă, mereu trebuie să ai o sursă de apă cu tine, apa are capacitata de a proteja organismul de anumite afecțiuni dintre care lipotimii sau chiar atac de cord.

Începe ziua cu un pahar de apă

Dimineața pe stomacul gol, un pahar de apă este cea mai bună doză de sănătate, în felul acesta toate organele interne se vor bucura de revigora a funcțiilor.

Apa dimineața te va ajuta să elimini mai ușor toxinele cumulate peste noapte și te va menține energic pe tot parcursul zilei.

Un pahar cu apă înainte de masă

În cazul în care nu știai, un pahar de apă baut cu 30 de minute înaintea mesei te va ajuta să ai parte de o digestie corectă și eficientă, vei ajunge a senzația de sațietate mult mai ușor ceea ce înseamnă că vei consuma o cantitate mai mică de alimente.

Mai ales în jurul prânzului este recomanda să bei apă, te va ajuta să ai energie până la finalul zilei și să reziști tentațiilor mai ales dacă ești la dietă.

Află când nu este indicat să bei apă AICI

Ceaiul de la ora 17.00

Ei bine, în acest caz, celebra ceașcă de ceai a londonezilor trebuie înlocuită cu un pahar cu apă. explicația este foarte simplă doarece în jurul acestei ore se produce fenmenul de hipoglicemie, și acum este momemntul în care tentația de a mânca dulce este tot mai mare.

În același timp cu pofta de dulce poate să apară moleșeala, starea de oboseală atât fizică cât și psihică, toate afectând și silueta ta, nu doar sănătatea.

Ține cont de faptul că acest pahar de apă va ajuta stomacul să transmită mai rapid senzația de satietate, și creierul care aproximativ conține cam 75% apă va funcționa la capacitatea sa maximă.

Bea apă înainte de duș

Chiar dacă ai sau nu probleme cu tensiunea este recomandat ca înainte de a intra la baie să bei un pahar de apă. Acest pahar cu apă reprezintă practic o vestă de salvare pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Inima ta va fi mult mai ferită de absolut orice fel de problemă pe parcursul nopții dacă înainte de a merge la culcare vei bea un pahar cu apă. În felul acesta vei preveni apariția unei potențial infarct.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account