Beneficiile consumului de mango în acest sezon

Unul dintre motivele principale pentru care mango nu ar trebui să lipsească din alimentația ta este cantitatea mare de antioxidanți pe care îi conține, transformând acest fruct într-o adevărată armă împotriva unor boli precum cancerul sau leucemia. Nutrimenții despre care vorbim fiind izoquercitrina care oferă un excelent efect antihipertensiv, quercitina, astragalina și acidul galic.

Nici enzimele nu sunt de trecut așa ușor cu vederea, iar dacă mai menționăm și faptul că are un conținut semnificativ de vitamina A, vitamină importantă pentru piele și vedere sănătoasă și vitamina C care sprijinaorganismul în lupta împotriva radicalilor liber, iată cum se conturează ideea fructului perfect pentru a-l consuma oricând, însă cu precădere în sezonul rece.

Atenuează durerea

Datorită complexului vitaminic pe care îl deține cât și proteinele, carbohidrații, mango este extrem de util în încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, protejând și de apariția bolilor de inimă.

În cazul în care vrei să te bucuri de avantajele lui și să îți faci o mască facială din pulpa de avocado, aceasta va ajuta la deschiderea porilor și la eliminarea inesteticelor coșuri. Poți să apelezi și la sucul proaspăt stors dintr-un mango și să îl aplici pentru maxim 10 minute pe față și apoi să clătești cu apă călduță din abundență, vei vedea rapid efectele sale benefice.

Dacă pielea ta este iritată, masca de mango va atenua orice fel de durere și va șterge orice fel de eczemă de pe tenul tău.

Află cât de sănătoase sunt frunzele de mango AICI

Este un digestiv natural

Tocmai datorită cantității de enzime digestive de care se bucură, un fruct de mango ajută la o mai bună digestie după fiecare masă, sprijinind buna funcționare a întregului sistem digestiv. Dacă ai probleme cu aciditatea gastrică, acum ai soluția perfectă și anume consumă mango, acesta va alinia aciditatea și se va comporta precum un adevărat pansament gastric.

Fibrele te vor ajuta să ții constipația la distanță, și în același timp te va ține la distanță de indigestii, dizenterii și grețuri matinale.

Medicament pentru ochi

Vitamina A oferită corpului chiar și de la un singur fruct de mango este suficientă astfel încât să mențină sănătatea oculară și să nu ai de a face cu mâncărimi la nivelul ochilor, pierderea vederii mai ales pe parcursul nopții, și previne înflamația la nivelul corneei.

În același timp previne și apariția anemiei, mai ales dacă ai un deficit de fier este indicat să cosnumi mango cât de des poți, cel puțin unul pe zi.

Fierul conținut de mango ajută la o mai bună absorbție a vitaminei C, astfel că acest fruct este indicat mai ales femeilor gravide și persoanelor aflate la menopauză.
Potasiul îți va proteja inima de eventualele probleme ale aparatului cardiovascular și totodată va ajuta la normalizarea nivelului de insulină din sânge. Deci, ai toate motivele bune pentru a introduce acest fruct în alimentația ta.

Conținutul ridicat de vitamina B6 va contribui substanțial la scăderea nivelului homocisteinei, o toxină care afectează atât celulele cerbrale cât și inima.

Bun afrodisiac

Dacă ai nevoie să îți îmbunătățești viața sexuală, alege să consumi în fiecare zi un fruct de mango. Bogat fiind în vitamina E, va contribui la reglarea hormonilor sexuali, îmbunătățind totodată și memoria.

Acidul glutamic, este factorul principal care îi oferă acestă putere fructului de mango asupra memoriei și asupra capacității de concentrare.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account