Alimente recomandate în sezonul rece

O alimentație echilibrată te va ajuta să îți menții imunitate ridicată, astfel încât să ai paret de energie, vitalitate și sănătate pe toată perioada sezonului rece mai ales.

Deși acum este perioada cea mai predispusă acumulării surplusului de kilograme, cu puțină voință și disciplină vei putea evita problema kilogramelor și îți vei menține sănătatea.

Alege ca în loc de un consum mărit de carne roșie, sosuri, creme sau dulciuri să consumi alternative sănătoase, sațioase și hrănitoare.

Legume, sursă de energie


Vei putea avea un nivel constant de enrgie dacă vei alege să consumi cerealele integrale, fructe și legume de sezon. Profită din plin de ele și consumă-le sub formă de salată, supe, supe-cremă sau smoothie-uri
Ține cont de faptul că, timpul rece are nevoie de o alimentație care să includă: 40% carbohidrați, 30% proteine și 30% grăsimi, afirmă specialiștii.
Consumul de glucide, mai ales din produse precum orezul brun, pastele fainoase integrale, leguminoase, sunt totodată și o sursă excelentă de fibre care vor contribui la o digestie corespunzătoare, protejându-te în felul acesta de problemele neplăcute ale constipației sau balonării.

Află cât de benefice sunt murăturile pentru digestie AICI

Citrice, pentru aportul de vitamina C

Mirosul cojilor de portocală pare a fi specific timpului de afară, așa că alege să consumi zilnic o porție de citrice pentru a beneficia de aportul lor de vitamina C mai ales. Vitamină necesară sistemului imunitar pentru a te ține la distanță de virozele sezoniere.

Nu trebuie uitate nici legumele precum cartoful dulce sau dovleacul, acestea îți aduc un aport de vitamine esențiale și poți să le consumi în diferite combinații astfel încât să nu te saturi niciodată de ele.

De asemenea, nu ar trebui să lipsească din alimentația ta nici avocado și peștele, surse importante de acizi grași și Omega-3, cât și culturile de bacterii benefice pe care le poți găsi mai ales în produsele lactate fermentate sau în murături.

Proboticele oferite de acestea vor menține sistemul imunitar puternic și boala va fi doar o amintire.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account