Ai călcâiele crăpate? Încearcă acest tratament!

Zona călcâielor este dureroasă chiar și la atingere, s-a îngroșat și a început să crape?

Mai ales în anotimpul rece, pielea este predispusă la deshidratare, iar zona respectivă a picioarelor are mai mult de suferit decât orice altă parte a corpului.

Încălțămintea groasă și impermeabilă nu lasă piciorul să respire corespunzător, astfel că te poți confrunta cu această problemă a călcâielor crăpate și dureroase.

Cele mai comune simptome sunt apariția calusului gros și pielea uscată mai ales pe marginea interioară a călcâiului, evidențiindu-se fisurile din piele, extrem de neplacute și vizibile.

Din ce cauză apar

Motivele sunt variate de la lipsa umidității corespunzătoare, până la îmbătrânirea organismului, igiena precară, alimentația săracă în nutrimenți, purtatul excesiv de tocuri sau încălțăminte inadecvată.

La aceste simptome se pot adăuga și diverse afecțiuni printre care eczema, psoriazisul, diabetul zaharat sau boala tiroidiană.

Ce este cel mai important de precizat este faptul că pentru această problemă există câteva soluții naturiste:

Află care sunt cele mai eficiente exerciții pentru picioare AICI

Curativa aspirină

Cu siguranță nu te-ai fi gândit că banala aspirină ar putea fi de ajutor în acest caz, ei bine, ai nevoie cam de 10 pastile pe care să le zdrobești până obții o pudră pe care trebuie să o amesteci ulterior cu 250 mililitri de alcool de 70%. Las-o 2 zile într-un recipient de sticlă și apoi seara după duș aplică cu ajutorul unui tampon de vată din amestecul respectiv pe suprafața călcâielor. Înfășoară călcâiele în folie de ciolofan și lasă-le așa peste noapte. Evetual poți să îți pui în picioare peste folia respectivă și o pereche de șosete groase flaușate.

Amestecă bne de fiecare dată conținutul înainte de a-l aplica pe zona de tratament. Dimneața clătește cu apă călduță și aplică o cremă cu puțină glicerină.

Băi cu lămâi e și piure de fructe

Da, lămâia este bună la toate, alege una bine coaptă, paseaz-o și aplic-o ulterior pe zona respectivă. Toți nutrimenții din lămâie vor hidrata intens zona. Poți de asemenea să storci două lămâi și să adaugi zeama în apa în care îți speli picioarele. Lasă-le cam 20 d eminute în apa cu lămâie apoi taponează picioarele ușor cu un prosop și aplică ulterior o cremă hidratantă.

Și banana îți poate fi de folos, alege una la fel ca și lămâia foarte bine coaptă, transform-o în piure și aplic-o pe călcâie, apoi înfășoară cu o folie de ciolofan și lasă pentru cel puțin 10 minute. La final înlătură conținutul cu multă apă călduță și masează picioarele pentru a intensifica circulația sangvină.

Aceste tratamente trebuie aplicate săptămânal și trebuie să îți alegi totodată mult mai bine încălțămintea.

Avocado de asemenea este un adjuvant excelent, fie că alici pulpa de la un fruct copt sau apelezi la uleiul de avocado, proprietățile sale calmante și revigorante îți vor oferi exact efectul dorit.

Fii perseverent și vei avea rezultate bune.

Apa caldă cu oțet

Adoptă în rutina ta zilnică un obicei simplu care te va ajuta să te bucuri de picioare frumoase și hidratate. Pentru asta trebuie să pui o cana de oțet în apa în care îți speli picioarele. Apoi clătește-le cu apă călduță și tamponează-le ușor cu prosopul. La final aplică o cremă hidrtantă și folie de ciolofan, șosete groase și dimineața vei vedea diferența.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account