4 trucuri să întinerești cu 10 ani

Nu pierzi nopțile

Dacă dormi doar 4 sau 5 ore pe noapte, e posibil să ai un risc cu 75% mai mare să suferi de obezitate față de cei care se odihnesc 7-8 ore. Somnul insuficient favorizează secreţia de grelină, un hormon care stimulează apetitul culinar.

Îngrășarea îţi favorizează apariția unor probleme serioase de sănătate: boli de inimă, diabet. Dieta şi mişcarea nu sunt totul dacă vrei să slăbeşti, ci trebuie să ai în vedere şi un somn de calitate, de peste şase ore pe noapte. Pentru a-ți îmbunătăți calitatea somunului, expune-te la lumină naturală măcar o oră pe zi, fă mișcare de 2-3 ori pe săptămână, dar evită să faci sport seara.

Înlocuiești dulciurile cu fructe uscate

Îmbătrânirea pielii este cauzată și de aportul ridicat de zahăr. Nu este singurul efect negativ al consumului de dulciuri rafinate. Excesul de zahăr reduce capacitatea organismului de a se lupta cu agenții patogeni, creşte șansele de a apărea inflamaţii în corp și riscul de a face diabet zaharat.

De aceea, limitând consumul de dulciuri sau eliminând zahărul, dar și buscuiții, pâinea din făină albă, cartofii, efectele îmbătrânirii se vor ivi mai târziu. Le poți înlocui cu fructe proaspete sau uscate, nuci, semințe, migdale (cât intră în căușul palmei), cereale integrale îndulcite cu miere.

Citește și: Obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea pielii

Iei 2 gustări cu fructe

Fructele sunt ideale la gustările de peste zi și taie pofta de dulce, ceea ce, pe termen lung întârzie îmbătrânirea. Pielea îmbătrâneşte prematur și sub influenţa factorilor oxidativi, iar fructele care conțin antioxidanți intervin și previn problemele care apar odată cu trecerea anilor: riduri, acnee, pete, puncte negre. Printre fructele care îți aduc un plus de antioxidanți se numără rodiile, fructele de pădure, prunele, strugurii negri, kiwi.

Alegi acele alimente care combat stresul

După 45 de ani, mănâncă mai des hering, sardine, păstrăv, carne de curcan, condimentează-ți mâncărurile cu piper, cimbru, busuioc, mentă, salvie. Toate acestea te ajută să combați stresul și să gestionezi mai bine situațiile tensionate, ceea ce devine o provocare după această vârstă. Corpul secretă o cantitate mare de hormon cortizon, secretat de glandele suprarenale. Alimentele indicate mai sus contracarează efectele îmbătrânirii.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account