Varza tratează ulcerul

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier.

Tratează tusea convulsivă

Se face un decoct concentrat din 5 foi de varză și un litru de apă. Se fierbe timp de 40 de minute după care îndulcești cu miere și bei de 2 ori pe zi.

Combate viermii intestinali

Bea timp de 3 zile la rând, pe stomacul gol, câte 30 ml de suc de varză, extras din frunze, după ce acestea au fost fierte. Tratamentul se repetă timp de 3 luni.

Calmează durerea

Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Cataplasmele cu varză

Foile de varză se zdrobesc pe o planșetă de lemn și apoi se pun direct pe locul afectat, unde vor fi înfășurate cu un tifon subțire, așa încât să nu cadă. În general, o aplicație externă cu varză se face 2-4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer.

Varză pentru frumusețe

În fiecare dimineață, timp de 5 minute, șterge tenul cu un tampon bine înmuiat în suc de varză. Aceasta are un excelent efect de curățare a pielii, previne tulburările de pigmentare și dă un plus de strălucire tenului.

Află AICI ce legume previn aciditatea gastrică!

De asemenea, sucul de varză conține substanțe care îmbunătățește irigarea cu sânge a pielii și are efect de curățare profundă a tenului. Tot ce trebuie să faci este să pui comprese cu suc proaspăt de varză pe față și să ții timp de 15 minute. Lasă tenul să se usuce în mod natural la aer, iar la final aplică o cremă hidratantă.Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account