Stoarcerea coşurilor lasă cicatrice

Coșurile sau acneea constituie o problemă de piele cu care se confruntă aproximativ 85% din populația globului. Este o afecţiune produsă prin astuparea porilor datorită creşterii secreţiei de sebum.

Se recunoaşte prin aspectul caracteristic: piele cu pete roşii, puncte negre şi coşuri cu colecţie purulentă (pustule). Se pot forma și chisturi, leziuni mai profunde care pot lăsa cicatrici dacă nu sunt tratate adecvat.

Acneea este mult mai marcată în perioada pubertății, din cauza modificărilor hormonale. De cele mai multe ori, se vindecă odată cu trecerea în perioada adultă. Totuși, există cazuri în care acneea apare în copilărie sau persistă în perioada adultă.

Factori care favorizează afecțiunea

Acneea este rezultatul unor factori multipli precum celulele de piele moarte, sebumul în exces și înmulţirea bacteriilor. Adesea este declanşată de activitatea hormonală, care poate mări producţia de sebum. Pentru unele femei sarcina reprezintă un tratament al acneei, în timp ce pentru altele constituie o cauză. De asemenea, ciclul menstrual sau menopauza pot să favorizeze apariția acestei afecțiuni. Anumite medicamente care afectează hormonii (contraceptivele orale), precum şi stresul, pot contribui la producerea în exces a sebumului şi, ca urmare, la acnee.

Stoarcerea coşurilor, tehnică agresivă

Atunci când apar coșurile, nu le stoarce și nici nu le traumatiza. Stoarcerea coșurilor este o tehnică agresivă care rupe efectiv pielea şi favorizează astfel pătrunderea bacteriilor de pe mâini pe piele. Tentația de a le zgândări te poate lăsa cu nişte semne destul de urâte care cu greu mai pot fi şterse. Poți folosi creme, soluţii pe bază de acid salicilic, benzoil peroxid şi retinol, precum şi medicamente şi tratamente care pot trata cu succes acneea.

Tratamentul, eficient în stadiile incipiente

Dacă te confrunți cu forme ușoare de acnee poți beneficia de tratamente pe bază de creme, loțiuni și geluri. De asemenea, încearcă să te speli pe faţă de două ori pe zi şi să te concentrezi asupra acţiunii de controlare a sebumului.

Află AICI remediile naturiste pentru acnee!

Dacă forma de acnee inflamatorie cu care te confrunţi este una severă, ai nevoie de un tratament special conceput pentru tine de medicul dermatolog. Cel mai probabil va fi un tratament medicamentos oral combinat cu unul local. În cazul acneei chistice tratamentul se poate întinde pe o perioadă lungă, de până la şase luni, în funcţie de gravitatea formei.Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account