Motive pentru care cartofii dulci sunt indicați în diabet

În mod obișnuit, se găsesc cartofi dulci de culoare crem, portocalii sau mov, aceștia din urmă fiind bogați în antioxidanți. Oricare dintre aceștia conțin zahăr natural care reduce și stabilizează rezistența la insulină.

Îți aduc un plus de fibre

Un alt atu al cartofilor dulci este că au fibre care îmbunătățesc digestia. Fibrele previn cancerul, bolile de colon și constipația.

Previn bolile respiratorii

Nu ai reușit să renunți la fumat sau suferi adesea de boli respiratorii? Mănâncă mai des cartofi dulci din care îți iei carotenoizi, substanțe care iau parte la sintetizarea de vitamina A și care au efectul de a proteja aparatul respirator. Betacarotenul din cartofii dulci acționează ca antioxidant, util în tratarea astmului, artritei, gutei și în prevenția cancerului de plămâni și mamar.

Citește și: Cum îți dai seama că ai diabet

Conțin vitamina D și potasiu

Cartofii dulci îți acoperă și o parte din necesarul zilnic de vitamina D și potasiu. Ai nevoie de vitamina D pentru sănătatea oaselor, a musculaturii, a inimii și a pielii, dar și pentru a avea energie și pentru prevenirea afecțiunilor tiroidiene. Potasiul pe care corpul îl preia din cartofii dulci reduce efectele sodiului, reglează tensiunea arterială și menține echilibrul electrolitic.

Știai că…
…în cartofii dulci se găsește acid folic, ceea ce face din ei un aliment indicat în timpul sarcinii?

Îți mențin pielea frumoasă

Din cartofii dulci îți iei vitamina C și antocianine, substanțe care stimulează producerea de colagen, previne ridurile, dilatarea porilor, cearcănele.

Pont

Când ai dureri menstruale, introdu în dietă cartofi dulci care le atenuează datorită unor minerale pe care și le iei din ei, cum sunt magneziul și fierul.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account