Diferența dintre alergie și intoleranța la ouă

Printre alergiile obișnuite se regăsesc alimente precum arahidele, crustaceele sau chiar laptele, însă sunt persane ce pot dezvolta reacțiii alergice la ouă.

Deși această alergie la ouă se poate dezvolta mai ales la copii, există cazuri în care poate apărea brusc la adulți și asta datorită folosirii lor la o scară atât de mare și în diverse combinații.

Incapacitate organică de a suporta anumite medicamente sau alimente este definită de către specialiști ca intoleranță.

Intoleranța la ouă

Alergia poate pune în pericol sistemul imunitar în timp ce o intoleranță poate crea probleme sistemului digestiv deoarece nu poate digera corespunzător alimentul. Astfel te poți confrunta cu un stomac deranjat, problemă ce va dispărea fără a avea alte repercursiuni asupra sănătății tale.
Multi oameni sunt de asemenea, intoleranti la oua. In timp ce alergia pune in pericol sistemul imunitar, o intoleranta este atunci cand organismul are probleme in a digera alimentul. O intoleranta poate provoca un stomac deranjat dar nu ne poate pune viata in pericol. O alergie la oua vine de obicei brusc, in timp ce intoleranta apare treptat.

Află câte ouă trebuie să consumi pe zi AICI

Care sunt simptomele alergiei la ouă?

Există reacții ce pot apărea și dispărea de la sine, perioada de manifestare depinde de gradul de alergie, astfel că te poți confrunta cu o formă ușoară sau nu, însă în orice caz este necesar să fii la curent cu produsele la care ai o sensibilitate crescută.

Un test alergogen îți poate fi de mare folos.

În cazul alergiei la albușul de ou poți să te confrunți cu reacții cutanate ce includ umflături, erupții sau eczeme dar și simptome precum probleme respiratorii, strănutul des, dureri de stomac mai ales, greață, vărsături sau diaree.

Cu ce alimente se pot înlocui ouăle?

O alternativă sănătoasă a ouălelor o reprezintă sosul de mere, bananele sau chiar piureul de fructe. Astfel că, dacă vrei să gătești orice fel de preparat, poți ca pentru fiecare ou să adaugi în compoziție un sfert de cană de banane zdobite sau de piure de orice alt fruct.
Ouăle oferă o consistență pufoasă mai ales prăjiturilor, însă dacă ești alergic la ele și vrei să te bucuri de gustul bun poți să înlocuiești ouăle cu o linguriță de bicarbonat pe care să o amesteci cu 1 linguriță de oțet și una de apă.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account