Cât de sănătoasă este slănina de porc

Consumul exagerat al anumitor alimente reprezintă un pericol iminent asupra organismului, însă paradoxal, slănina de porc deși este un produs gras, consumată cu precauție poate fi unul dintre cei mai buni aliați ai sănătății tale.

Total contra siluetei perfecte, slănina de porc preparată în casă fără chimicale, îți furnizează doze bune de retinol, niacină, seleniu, riboflavină, potasiu, fosfor cât și de calciu.

Dacă ții totuși la silueta ta este bine să limitezi consumul la maxim 100 de grame de slănină și să crești consumul de legume, fructe și lichide.

Aliatul imunității puternice

Datorită conținutului de acid arahidonic, consumul regulat de slană contribuie la scăderea nivelului colesterolului rău din organism și în același timp susține buna funcționare a sistemului imunitar, calmând inflamațiile prezente în organism.

O cantitate mică consumată în fiecare zi va contribui de asemenea la reglarea contracțiilor musculare, mai ales a mușchiului cardiac, fiind totodată un tonic vascular.

Află cum se gătește în mod sănătos carnea de porc AICI

Combate efectele fumatului

Slănina de porc se bucură de un conținut ridicat de seleniu, iar acest microelement îți va proteja organismul de efectele nocive ale fumatului. În plus contribuie și la întărirea imunității, prevenind oxidarea organismului.

După o noapte în care ai consumat o cantitate mare de alcool, consumul de slănină este indicat deoarece tratează mahmureala și acoperă pereții stomacali cu grăsime, creând astfel un fel de pansament gsatric ce va preveni absorbția rapidă a alcoolului în stomac.

Are grijă de articulațiile tale

Unul dintre cele mai vechi remedii pentru calmarea durerilor articulare îl reprezintă frecarea zonelor respective cu untură topită sau slănină veche de porc. Dă prin mașina de tocat o bucată de slănină și adaugă-i apoi o lingură de miere de albine. Amestecul obținut aplică-l pe zona dureroasă și deasupra aplică un strat de ciolofan pentru a fixa reemdiul. Peste el înfășoară o eșarfă și lasă așa până dimineață.

Până a doua zi durerea va dispărea și te vei putea bucura de libertatea de a te mișca fără nici un fel de durere sau restricții.

Beneficiile consumului de slănină nu se opresc aici. Insuportabilele dureri dentare pot fi tratate cu ajutorul unui pic de slănină. Atenție însă, ai nevoie de o felie mică nesărată pe care să o aplici în zona dureroasă, între gingie și obraz. Las-o să acționeze până la 15 minute și vei observa cum durerea se va calma.

Care sunt dezavantajele consumului de slănină?

Trebuie având în vedere faptul că un consum ridicat de grăsimi saturate poate contribui la creșterea nivelului de trigliceride în organism,aspect deloc benefic sănătății tale.

Motiv pentru care trebuie să apelezi la moderație și să nu faci exces nici de cosumul de alcool atunci când consumi slănină.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account