Cartoful, legumă și medicament

Deși nu au existat dintotdeauna pe pământul românesc, cartoful este extrem de versatil și se pot transforma cu ușurință într-un fel delicios de mâncare.

În plus are avantajul că se găsește ușor pe tot parcursul anului, este ieftin și poate fi combinat cu foarte multe alte alimente.

Însă calitățile sale nu sunt doar culinare, un cartof ras poate face minuni îna fecțiuni precum: abcesul dentar, acidoză, afecțiuni ale sistemului digestiv și ale ficatului, arsuri, artritism, blocaj urinar, constipatie, crampe abdominale, crăpături ale pielii, dezechilibre nutriționale, diabet, flegmoane, furuncule, gastrita,hemoroizi, insomnie, intestine lezate, nevralgii, obezitate, panaritiu, reumatism, sciatica, tuse nervoasa, ulcer gastric si duodenal.

Reduce nivelul glicemiei

Dacă diabetul îți dă bătăi de cap atunci poți apela la gustosul cartof, ce este indicat a se consuma copt fie în cenușă fie la cuptor. În felul acesta nu își va pierde calitățile sale nutritive și ajută la reducerea glicemiei din sânge, contribuind în același timp la eliminarea acidului uric din organism. Astfel combate cu succes problemele apărute din cauza reumatismului, și ajută la detoxifierea organismului datorită nivelului d epotasiu de care se bucură.

Reducând glicozuria acesta va ameliora starea generală și va contribui la revitalizarea țesuturilor, favorizând totodată și procesul de cicatrizare.

Află cum poți vindeca gastrita cu ajutorul unui cartof AICI

Aliatul siluetei tale

Consumă o porție de cartofi cu tot cu coajă alături de o salată de varză și astfel îi vei oferi corpului tău necesarul de fibre alimentare pentru a funcționa pe tot parcursul zilei, ținându-te la distanță de poftele nesănătoase și totodată favorizând eliminarea toxinelor din organism.

Dacă alegi să consumi în fiecare zi cartofi copți sau fierți vei contribui substanțial la alcalinizarea urinei, și la optimizarea acțiunii antibioticelor naturale mai ales ale celor ce tratează cistita.

Este de un real folos în combaterea ulcerului, datorită efectului său cicatrizant. Poți să îl consumi fie sub forma de supă cremă, fie fiert sau copt, fiind util și în afecțiuni precum crampele stomacale și constipație cronică, mai ales dacă faci un piure pe care să îl combini cu brânză de vaci , lapte și unt.

Asigură un somn bun

Acest aspect este posibil datorită conținutului de vitamina B6 de care se bucură, regăsindu-se mai ales în coaja lui, vitamină ce ajută la sintetizare anumitor neurotransmițători responsabili cu inducerea stării de relaxare și favorizând somnul.

Un pahar de suc de cartofi seara, te va ajuta să dormi mult mai bine, deoarece miezul crud al cartofului conține diverse substanțe cu efect sedativ.

În schimb dacă alegi să îl consumi fiert, combate cu succes crampele și tusea pe bază nervoasă.

Nici rinichii nu sunt feriți de acțiunea lui vindecătoare, mai ales că poate să dizolve sărurile de calciu din structura calculilor renali.

Dacă te confrunți cu dureri reumatismale sau de sciatic fierbe 100 grame de cartofi în jumătate de litru de apă și apoi pasează-i și pune-i pe locul dureros învelind pasta obținută într-o cârpă.

Având în compoziție numai hidrați de carbon și foarte puține proteine, cartoful este ușor digerabil , organismul asimilându-l rapid.

În plus, cartofii de culoare roșie sau galben intens sunt extrem de buni pentru a-ți spori imunitatea. Tot ce trebuie să faci este să consumi o dată pă zi un astfel de cartof, fiert în coaja sa timp de o lună și sistemul tău imunitar, respirator și urinar vor fi mai puternice ca niciodată, ținând astfel la distanță virozele și bolile de sezon.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account