Alimentele cu potasiu, necesare sănătății tale

Întotdeauna există o alternativă sănătoasă, mai ales când vine vorba de mâncare, astfel că există mai multe opțiuni care s-ar putea să te surprindă, datorită nivelului crescut de potasiu. Acestea consumate cu regularitate te pot ajuta să combați anumite afecțiuni precum bolile cardiace, insomnia sau chiar depresia. Interesant, nu?

Avocado, super-aliment

Un fruct cu o textură extrem de cremoasă și bogat în potasiu dar și în grăsimi sănătoase mai ales pentru inima ta.

Poți să îl consumi în orice parte a zilei, atât în salate, în smothie-uri, sucuri sau pur și simplu cu sare sau cu zeama de la o lămâie.

Un alt super-aliment pentru inima ta este fasolea, în special fasolea roșie este renumită pentru cantitatea de potasiu conținută, și la fel ca avocado poate fi consumată în diferite feluri.

Află cum se gătește corect avocado AICI

Roșiile bogate în licopen

Nu doar licopenul le recomandă a fi consumae cât de des posibil ci și cantitatea mare de potasiu, în special dacă alegi să consumi roșiile uscate. Pe lângă aceste substanțe extrem de benefice te poți bucura și de o doză semnificativă de fibre și vitamina C. Fibrele contribuie la menținerea unei digestii bune, iar vitamina C te va proteja de eventualele viroze.

Dovleacul, vedeta toamnei

Un aliment în care vei regăsi o bună cantitate de antioxidanți, fibre cât și potasiu. Profită de faptul că acum este cel mai bun moment să îl consumi copt la cuptor, în supe creme sau chiar în plăcintă.

Gustul său inconfundabil și textura sa cremoasă vor avea grijă înclusiv de silueta ta deoarece este sărac în calorii.

Un alt aliment ce îl găsești pe tot parcursul anului este cartoful, iar la capitolul potasiu, aceștia sunt cam la același nivel cu bananele. Chiar dacă îi regăsești sub diferite culori, atât timp cât nu îi consumi în combinație cu prăjeală sau sosuri grele sunt o alternativă excelentă pentru sănătatea ta.

Original Article

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account